Op 15 augustus brachten Monique van der Feer en Joost van der Feer een bezoek aan het Joris Ivens Archief in Nijmegen om werken van Anneke van der Feer te bekijken. Het is voor het eerst dat er bloedverwanten van kunstenares Anneke van der Feer (1902-1956), een van de grote liefdes van Joris Ivens, langskwamen. Zij zijn de achterkleinkinderen van een oom van Anneke van der Feer en hebben belangstelling voor zowel het familiale als artistieke aspect. Het contact ontstond na de uitgave van het boek, de eerste monografie over Anneke van der Feer, van de hand van André Stufkens. Sinds de publicatie is weer nieuwe informatie over haar toegevoegd en zijn nieuwe kunstwerken opgedoken.
De Van der Feers waren vooral ook gecharmeerd van de authentieke materialen waarmee de kunstenares in de jaren twinig en derig heeft gewerkt en die door de familie Passieux-van der Stel aan het Ivens Archief zijn geschonken. Wonderbaalijk is het hoe originele houtblokken, afdrukken en gereedschappen uit die tijd, soms via Oekraïne, Parijs, Amsterdam en Veere, uiteindelijk in Nijmegen terecht zijn gekomen.
RADICAAL
Dat de belangstelling voor haar werk weer toeneemt blijkt o.a. uit de reizende expositie RADICAAL, waar werken van haar hand zijn te zien en op 5 september wordt geopend in het Arnhem Museum. Het museum schrijft daar over: ''Ontdek hoe vrouwelijke kunstenaars de wereld van het modernisme hebben verrijkt en veranderd. Radicaal - Vrouwelijke kunstenaars en modernisme 1910-1950 viert vrouwelijke kunstenaars, die in de eerste helft van de twintigste eeuw grenzen hebben verlegd. Museum Arnhem, het Saarlandmuseum in Saarbrücken en het Belvedere in Wenen hebben de handen ineengeslagen. Radicaal is een bijzondere tentoonstelling over de relatie tussen gender, kunst en modernisme.' Hedy d'Ancona, die ooit als minister van Cultuur het Joris Ivens Archief heeft ondersteund, waar werken van Anneke van der Feer woirden bewaard, opent de expo met een speech.