Op 29 februari gaat in het Rotterdams concertgebouw De Doelen een nieuwe compositie bij Ivens' film De brug (1928) in premiere. Componist Hans Koolmees liet zich inspireren door de zwart-wit beelden van de film en de alledaagse geluiden op straat en op het water rondom de huidige Hefbrug

Wat is er Rotterdamser dan de Hefbrug? Met de iconische Hefbrug als metafoor en inspiratibron slaat het DoelenEnsemble een brug tussen Rotterdamse componisten en staat het stil bij het rijke muziekleven van de havenstad. Op het programma staan het zelden uitgevoerde werk Collage 9 van Otto Ketting (vanwege de bijzondere samenstelling van het ensemble), het pianoconcert van Karel de Vries en De brug van Hans Koolmees.
Voor meer info en tickets:


https://www.dedoelen.nl/nl/agenda/20553/de-hef-brug-tussen-generaties-rotterdamse-componisten/doelenensemble


Hans Koolmees 

Hans Koolmees werd geboren op 27 oktober 1959 in Abcoude (U). Hij studeerde aan het toenmalige Rotterdams Conservatorium compositie bij Klaas de Vries en orgel bij Jet Dubbeldam.

Momenteel is hij werkzaam als componist, organist, en als docent compositie en instrumentatie aan Codarts. Van 2002 tot 2007 was hij artistiek leider van het Doelen Ensemble. In 2009/2010 verbleef hij als artist in residence een jaar in het Van Doesburghuis in Meudon nabij Parijs. Van 2010 tot 2012 was hij voorzitter van de Unie van Componisten in Nederland.

Zijn composities werden uitgevoerd door o.a. Oliver Knussen, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Daniel Reuss, Cappella Amsterdam, Jurjen Hempel, het DoelenEnsemble, het Schönberg Kwartet, Ellen Corver, het Schönberg Ensemble, Lucas Vis, Orchestre d’Auvergne, Calefax Rietkwintet, Domestica Rotterdam, en blokfluitkwartet Brisk. 

<<

Adresgegevens

 

 • Bezoekadres:
  Tweede Walstraat 19,  Nijmegen


 


 • Postadres:
  Tweede Walstraat 19
  6511 LN Nijmegen

Contact

 

 • 06 539 60 552
   


 

Social Media

Ivens.nl Archief

Films:

83 Items

Fotos:

5695 Items

Documenten:

29572 Items

Bibliografieën:

678 Items

Affiches:

212 Items