Docwerkers in Antwerpen, een collectief filmmakers dat films maakt over duurzaamheid, mensenrechten en sociale gerechtigheid, brengen een ode aan Joris Ivens. Ze nodigden illustrator Lucile Van Laecken uit om in juli een werk te komen maken op het raam van hun kantoor in Antwerpen Noord. Docwerkers schrijven daarover: 'Ze ging aan de slag met de cover van Joris Ivens' biografie 'The Camera and I'. 

 

Ivens is een Nederlands filmpionier, die een indrukwekkend filmisch palmares combineerde met een uitgesproken sociaal engagement. Zo maakte hij samen met de Belgische Henri Storck in 1934 'Misère au Borinage', dé klassieker van de sociaal bewogen documentaire cinema. Een film waarbij elk beeld een aanklacht is tegen de uitbuiting van de mijnwerkers. 
Zijn biografie leest als een avonturenroman over het ontstaan van de cinema, en is tegelijk een inspirerende masterclass over maatschappelijke betrokkenheid en liefde voor de film. Aangeraden lectuur. Maar ook gewoon een tof coverbeeld, waarvan Lucile -wat ons betreft- een geslaagde bewerking maakte. Kom dat zien!'
 Lucile Van Laecken voor haar vrolijke illustratie. Foto Docwerkers.be.

 

<<

Adresgegevens

 

 • Bezoekadres:
  Tweede Walstraat 19,  Nijmegen


 


 • Postadres:
  Tweede Walstraat 19
  6511 LN Nijmegen

Contact

 

 • 06 539 60 552
   


 

Social Media

Ivens.nl Archief

Films:

83 Items

Fotos:

5695 Items

Documenten:

29572 Items

Bibliografieën:

678 Items

Affiches:

212 Items