Het nieuwe Ivens magazine (nummer 18) is uit! Hierin staan onder andere artikelen met Paoli Taviani, Leonard Retel Helmrich, nieuwe onthullingen en de vondst van unieke foto`s. Het magazine is hier ook online te lezen.  

 

In de bijlage in pdf het nieuwste nummer van het Ivens Magazine, #18:

Italiaans filmmaker Paolo Taviani weet wel waarom de Europese Stichting Joris Ivens
in Nijmegen belangrijk is. Hij verhaalt tevens over zijn ervaringen met Joris Ivens tijdens het filmen. Zowel Taviani als Ivens zijn geboren schorpioenen, doorzetters en perfectionisten;

Unieke foto’s van de jonge Ivens gevonden.
Van Joris Ivens zijn maar zeer weinig foto’s bekend en bewaard gebleven, die hijzelf heeft gefotografeerd. In de nalatenschap van één van zijn jeugdliefdes werden unieke foto’s uit 1915 gevonden, die zijn stempel dragen. Hij heette toen nog George Ivens.  

Onthullend artikel over de clandestiene rol, die Ivens speelde bij het opzetten van een netwerk van militante filmmakers in geheel Latijns-Amerika gedurende de jaren zestig en zeventig.

Ivens’ films permanent te zien in het Rijksmuseum (nieuwe zaal van de 20e eeuw), in Centre Pompidou (nieuwe opstelling moderne kunst, tussen Malewitsj en Tatlin), in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem (expositie over Metropolen & melancholie), in Museum Dr8888 (expositie interbellum) en in het museum voor moderne kunst in Berlijn, de Hamburger Bahnhof.

Interview met Nederlands’ beste en meest gelauwerde documentairefilmmaker van dit moment: Leonard Retel Helmrich.

Nieuwe boeken in aantocht over Joris Ivens, in Duitsland, Italië, Canada en China.  Boek over Jan de Vaal en de geschiedenis van het Nederlands Filmmuseum (1947-1987).

 

<<

Adresgegevens

 

 • Bezoekadres:
  Tweede Walstraat 19,  Nijmegen


 


 • Postadres:
  Tweede Walstraat 19
  6511 LN Nijmegen

Contact

 

 • 06 539 60 552
   


 

Social Media

Ivens.nl Archief

Films:

83 Items

Fotos:

5695 Items

Documenten:

29572 Items

Bibliografieën:

678 Items

Affiches:

212 Items