De afgelopen tien jaar hebben de vrijwilligers van de Ivens Stichting: Anne, Britt, Wilma, Merel, Hilke, Tim, Rob, Suzan, Mirjam, Olaf, Daan, Frasie, Jurjen, Toine, Huub e.a. de vele tienduizenden documenten van het Joris Ivens Archief en aanverwante collecties, geordend, geïnventariseerd, ontspijkerd, in zuurvrije omslagen omgepakt en beschreven. Bij BREED in Nijmegen zijn deze papieren collecties met de papieren documenten, foto's en affiches, vervolgens gescand. Eindelijk, na jaren van monnikenwerk, zijn deze digitale documenten nu op deze website on-line te raadplegen.       

De website is gebouwd door de Movements Group en Walter van Rooij van Buro Brandstof heeft deze vormgegeven. De site werkt zo simpel mogelijk: je kunt via filmtitels, landen of persoonsnamen, zoeken welke documenten aanwezig zijn en deze vervolgens bekijken. Overigens beschikt de Ivens Stichting niet over het auteursrecht van deze documenten, waarvan immers de makers (schrijvers, auteurs, kunstenaars, fotografen of vormgevers) vaak nog niet meer dan zeventig jaar geleden zijn overleden. Vandaar dat de digitale bestanden zijn in te zien, maar auteursrechtelijk worden beschermd met een logo. Voor gebruik kan een aanvrager zich wenden tot de stichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds de stichting in Nijmegen werkzaam is, is de collectie door acquisitie meer dan verdubbeld. Nog steeds komt materiaal binnen. Nog niet alles is gescand, zoals de Marion Michelle Collectie. Het kan ook best dat er verkeerde beschrijvingen staan bij documenten of nog niet alles perfect werkt. Hiervoor bij voorbaat onze verontschuldigingen. We blijven er de komende jaren hard aan werken om steeds meer raadpleegbaar te maken.  

 

<<

Adresgegevens

 

 • Bezoekadres:
  Tweede Walstraat 19,  Nijmegen


 


 • Postadres:
  Tweede Walstraat 19
  6511 LN Nijmegen

Contact

 

 • 06 539 60 552
   


 

Social Media

Ivens.nl Archief

Films:

83 Items

Fotos:

5695 Items

Documenten:

29572 Items

Bibliografieën:

678 Items

Affiches:

212 Items